Jourkvinna

Grundutbildning nya jourkvinnor

Vill du stödja och hjälpa kvinnor till ett liv fritt från våld? Nu söker vi efter engagerade jourkvinnor med olika språkliga kompetenser till vår jourtelefon för våldsutsatta kvinnor med utomnordiskt ursprung. Engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld tillsammans med oss!

I vår jourverksamhet erbjuder vi stödsamtal, juridisk rådgivning och stöttar i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten, migrationsverket, kronofogden, polisen och domstolen. Vi bistår även med juridisk rådgivning gällande våldsutsattas lagstadgade rättigheter. Vi stöttar och hjälper vid bland annat äktenskapsskillnad, anknytningsärenden, asyl- och migrationsfrågor och vårdnadsfrågor. Vi hjälper och stödjer våldsutsatta på deras modersmål. Därför söker vi efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Vi erbjuder våra blivande jourkvinnor utbildning om våld i nära relationer, våldets olika uttryck, normer, intersektionalitet, grundläggande lagstadgade rättigheter, familjerätt, asyl- och migrationsrätt, hedersrelaterat våld och förtryck mm.

Nästa utbildningsserie planeras påbörja under mars-april 2022Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan med kort information om dig själv och vilka språk du talar.

 

Mer information om upplägg kommer publiceras under våren 2022.

För information om fortbildning och juristjourutbildning får du gärna kontakta oss på info@lexfemme.com

 

Vi söker efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska. ​

Information om utbildningar

Om du vill bli uppdaterad gällande framtida utbildningstillfällen samt andra nyheter kand du prenumerera i vårt nyhetsbrev.

Tack! Nu har du gått med vårt nyhetsbrev.