Jourkvinna

Grundutbildning nya jourkvinnor

Vill du stödja och hjälpa kvinnor till ett liv fritt från våld? Nu söker vi efter engagerade jourkvinnor med olika språkliga kompetenser till vår jourtelefon för våldsutsatta kvinnor med utomnordiskt ursprung. Engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld tillsammans med oss!

I vår jourverksamhet erbjuder vi stödsamtal, juridisk rådgivning och stöttar i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten, migrationsverket, kronofogden, polisen och domstolen. Vi bistår även med juridisk rådgivning gällande våldsutsattas lagstadgade rättigheter. Vi stöttar och hjälper vid bland annat äktenskapsskillnad, anknytningsärenden, asyl- och migrationsfrågor och vårdnadsfrågor. Vi hjälper och stödjer våldsutsatta på deras modersmål. Därför söker vi efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Vi erbjuder våra blivande jourkvinnor utbildning om våld i nära relationer, våldets olika uttryck, normer, intersektionalitet, grundläggande lagstadgade rättigheter, familjerätt, asyl- och migrationsrätt, hedersrelaterat våld och förtryck mm.

Höstens jourutbildning har kickat igång. Klicka här för höstens jourutbildningsupplägg.

 

Nästa utbildningsblock planeras under senare vår. Mer information kommer via våra sociala medier år 2021. 

För information om fortbildning och juristjourutbildning får du gärna kontakta oss på info@lexfemme.com, mer information kommer snart!

 

Vi söker efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska. ​

Information om utbildningar

Om du vill bli uppdaterad gällande framtida utbildningstillfällen samt andra nyheter kand du prenumerera i vårt nyhetsbrev.

Lex Femme är en ideell tjej- och kvinnojour som arbetar för ett samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor.

Mejl: info@lexfemme.com

Telefon: 020–22 00 55

Org. nr: 802420-6198

Snabblänkar
Följ oss
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2020   |   Lex Femme