• lejlasmajlovic

Vi söker en initiativrik kommunikatör


Om Lex Femme

Lex Femme är en ideell tjej- och kvinnojour som arbetar för ett samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor. Detta gör vi via en rikstäckande telefon-, chatt- och juristjour samt en omfattande föreläsningsverksamhet. Vi är specifikt inriktade på flickor och kvinnor med utländsk härkomst. I dagsläget kan Lex Femme erbjuda stöd och rådgivning på närmare 40 språk. Lex Femme har idag tre anställda och ett antal ideella jourkvinnor. Ytterst ansvarig för verksamheten är den ideella styrelsen. Lex Femme tillser att personal får kontinuerlig kompetensutveckling och möjlighet till personlig utveckling. Utbildningar, konferenser och seminarier erbjuds löpande, liksom friskvårdsersättning.

Om tjänsten

Verksamheten har under 2019 arbetat med att ta fram en grafisk profil och söker nu en kommunikatör som vill ta sig an uppdraget att utveckla verksamheten. Syftet är att kunna nå ut till verksamhetens målgrupp och att sprida kunskap kring våld i nära relationer i samverkan med våra samarbetspartners. Tjänsten är en projektanställning som löper till och med mars 2021 men kan komma att förlängas.

Kommunikatörens uppgifter består bland annat av:

· Hantering av verksamhetens sociala medier

· Fortlöpande dokumentering av verksamheten

· Planera och ansvara för marknadsföringskampanjer och evenemang

· Initiera projekt samt projektleda tillsammans med våra samarbetspartners

· Uppdatera interna och externa dokument i enlighet med vår nya grafiska profil

· Utveckla och ansvara för verksamhetens webbsida

Kvalifikationer

Vi söker en kommunikatör som har en högskoleutbildning med inriktning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet att driva kommunikationsarbete är meriterande. Vi värdesätter även erfarenhet av arbete inom kommunikation i privat eller ideell verksamhet. Du kan arbeta både självständigt och i grupp samt ta initiativ till att saker planeras, påbörjas och genomförs. Du är van vid att hantera sociala medier såsom Facebook och Instagram och har ett öga för layout. Om du dessutom har erfarenhet från att jobba med layout-, redigering- och illustrationsprogram och är bekväm med att arbeta med WIX för hantering av verksamhetens hemsida är detta meriterande.

Vi ser positiva på om du har tidigare erfarenhet av arbete med våld i nära relation samt har erfarenhet av att arbeta med projekt och marknadsföring. Du har lätt för att sätta dig in i olika situationer och målgrupper och är van vid att strukturera och planera ditt arbete. Som person är du noggrann, flexibel, självgående samt gillar att jobba med olika människor omkring dig. Du bör ha en feministisk grundsyn som stämmer överens med vårt jämställdhets- och etnicitetsperspektiv. Du har stor integritet och är beredd att arbeta mot fördomar och myter kring kön och etnicitet. Talar du dessutom ett språk utöver utomnordiska språk och engelska är det meriterande eftersom verksamheten kommer i kontakt med kvinnor och barn av utländsk härkomst. Då vi är en liten arbetsgrupp läggs stor vikt vid personlig lämplighet.


Kort fakta om jobbet

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 5 månader

Anställningsform: Projektanställning till och med mars 2021 med möjlighet till förlängning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstider: Dagtid 8.00-16.30, andra tider kan förekomma

Placering: Centrala Göteborg

Låter det som du?

Urval av sökande och intervjuer sker löpande. Sista dag för ansökan är den 23 oktober 2020. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till verksamhetschef@lexfemme.com. Ange följande referens ”kommunikatör” när du ansöker.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.


Vid frågor kontakta Lex Femmes verksamhetschef Lejla Smajlovic på verksamhetschef@lexfemme.com.

Lex Femme är en ideell tjej- och kvinnojour som arbetar för ett samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor.

Mejl: info@lexfemme.com

Telefon: 020–22 00 55

Org. nr: 802420-6198

Snabblänkar
Följ oss
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2020   |   Lex Femme